Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /home/vaismaan/public_html/wp-includes/class-wp-site-query.php on line 538
Vaismaan suku
Yli 475 vuotta historiaa
VAISMAAN SUKU

Yli 475 vuotta historiaa - ja olemme ylpeitä joka hetkestä !

Sukuseura

Vaismaan sukuseura  perustettiin 13.2.2007 Israel Iisakinpoika Vaismaan (1836-1915) ja Susanna Kaarlentytär Vaismaan (e. Sevón, 1839-1897) yhdeksän lapsen jälkeläisten yhteydenpitoon sekä suvun vaiheiden selvittämiseen ja seuraamiseen.

Israel ja Susanna avioituivat 15.5.1857. Avioliitossa yhdistyivät Vaismaan juureva isokyröläinen talonpoikaissuku ja Sevónin Paimiosta lähtöisin oleva pappien, lukkarien ja virkamiesten suku. Susannan isoisä Carl Sevón tuli lukkariksi Isoonkyröön 1813.

Israel Vaismaa oli oman aikansa monipuolisesti valistunut ja yhteiskunnallisesti valveutunut vaikuttaja. Hän oli perustamassa pitäjään kansakoulua ja laati jopa koulun piirustukset. Samoin hän oli perustamassa Vaasan suomalaista lyseota. Hän oli pitkäaikainen kuntakokouksen ja kunnallislautakunnan puheenjohtaja. Hän ajoi voimakkaasti suomalaisuusasiaa ja osallistui mm. Isonkyrön pitäjän edustajana suureen lähetystöön, joka kävi luovuttamassa keisari Nikolai II:lle Suomen kansan adressin vuoden 1899 helmikuun manifestin venäläistämispyrkimyksiä vastaan.

Elämäntyönsä Israel ja Susanna Vaismaa tekivät taloa ja tilaa hoitamalla.

Vaismaan sukuseura järjesti ensimmäisen sukukokouksen Isossakyrössä elokuussa 2008. Sukukokouksessa julkistettiin sukututkimus ja sen pohjalta laadittu sukukirja Vaismaan sukua I, Susannan ja Israelin jälkeläisiä.

Osta sukukirja